Hajósvizsga

 

Tanfolyamok és vizsga

Tanfolyamaink kedvtelési célú, kisgéphajó vezetői engedély megszerzésére irányulnak, mellyel motorcsónakot és jetski-t is lehet vezetni.

Partnereinken keresztül van lehetőség vitorlás kishajó, kereseti és szolgálati célú kisgéphajó vezetői engedély megszerzésére is.

Az elméleti oktatás helyszíne: Verőce, Dévér utca hajó kikötő, Duna folyó bal part 1689/150 folyamkilóméter.

Lehetőség van az oktatást külső helyszíneken is megtartani megfelelő számú jelentkező esetében.

Az oktatások hétköznap a délutáni órákban tartjuk általában 17 órától 20 óráig.

A szombati oktatások kizárólagos helyszíne a kikötő és 10 órától 16 óráig.

Gyakorlati oktatások helyszíne: Verőce, Dévér utca hajó kikötő, Duna folyó bal part 1689/150 folyamkilóméter.

Tanulóink felkészítését az oktatáson és az elméleti anyagokon felül a www.tesztvizsga.hu kérdései is segítik.

 

Kedvtelési célú kishajó-vezető:

 

Kisgéphajó (motorcsónak): a képesítés Európa összes belvizén a 4 kw motorteljesítményt meghaladó, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas kisgéphajó vezetésére jogosít, beleértve a jetski-t is.

Vitorlás kishajó: a képesítés Európa összes belvizén a 10 négyzetméter névleges vitorlafelületet meghaladó, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetésére jogosít.

Hivatásos és szolgálati célú kishajó-vezető:

Szolgálati célú kisgéphajó: a képesítés azok számára ajánlott, akik szolgálati célból fognak kisgéphajót vezetni. Szolgálati célúnak a vizirendészet, vám- és pénzügyőri, katasztrófa-, környezet- és természetvédelmi, hajózási, vízügyi, tűzoltási-, műszaki mentési, és a honvédelmi célú hajóvezetés minősül.

Hivatásos kisgéphajó: a képesítés azok számára ajánlott, akik kisgéphajót anyagi ellenszolgáltatás ellenében fognak vezetni (például:edzők, oktatók, vízitaxi).